Shopping och Disney

I helgen har jag varit till Överby 2 ggr. I fredags åkte jag dit med Linda och Maria. Handlade en duk till mitt matbord. Sen på lördag åkte Helene (från Åmål) hit ner. Då åkte vi ni till Överby. Då köpte jag en tröja, linnen, eye liner, mascara, ny ring till näsan och 2 bhar.
Så det blev en mer lyckad shopping tur men det gick ju åt mkt mer pengar :/

Jag har också kommit in i en liten disney fas. Jag har börjat kollat på en hel del disney filmer. Jag just nu kollat på de som jag inte ser fram emot att kolla på, men det är ändå kul att de filmer som man inte har sett tidigare. Och sen om några dagar eller så, kommer jag se de filmer som är bäst, t.ex. Svärdet i stenen, Skönheten och Odjuret, Dumbo m.m. Det ser jag fram emot :D

Tisdag

Helgen som var, var rolig. På lördagen ringde jag till ONOFF och frågade om mi mobil hade kommit in (dom skulle egentligen ringa). Och då hade den gjort de, så jag sprang dit direkt och hämtade den. Så sen dess har jag suttit och pillat på den hela tiden. Det är en utav anledningarna till att jag inte har skrivit här på bloggen, för jag är annars ute på internet på mobilen.
Sen drog jag till Vara. Där var jag på kalas hos syrran och Johan. Det var trevligt med folk, marängsviss och gott att dricka. Jag och Angelica drog på krogen en sväng också. Men det var inte nå drag där så vi gick hem igen. Var där i typ 1,5 timme typ.
Sen åkte jag hem på söndagen och låg och kollade på film hela dagen.

Praktiken börjar nästa vecka. Jag ska vara på Park skolan i Vara. Jag ser fram emot det. Jag hoppas att allt kommer gå bra och att jag kommer få mycket ut av att vara där. Den första praktiken är bara i en vecka. Och sen v.9,10 och 11 ska jag tillbaka dit.

Ikväll har jag varit på skolan, kan man säga. Jag har varit på prova på timmar på Linedance. Det var roligt. De gick igenom 2 danser som vi fick lära oss. Jag skulle egentligen vilja gå en hel kurs nu. Men de börjar nästa vecka så det krockar med min praktik. Kursen är bara på 10 veckor, och då missar jag så mycket om jag är borta 4 ggr. Det känns inte värt det just nu.
Sen när jag kom hem så lagade jag mat. Det blev pannkakor uppvärmd i mjölk och två äggmackor. Och nu sitter jag och kollar på handboll, Sverige - Danmark. Det går inte bra för pojkarna. Jag vet inte vad de gör för fel. Danmark är kanske bara bättre. Det skulle ha varit roligt om de vann den här matchen. Men det är inte hela världen. Hanna berättade för mig att de går ju till semifinal iaf.

Tack och hej, leverpastej!


En lång torsdag

Idag har jag suttit på föreläsningar och väntat på 2 viktigt samtal!
Som jag skrev igår så visste jag ju inte om jag hade någon VFU plats.
Men idag fick jag ett samtal från Vara kommun och då sa de att jag skulle få vara på Park skolan. Så det känns bra. Jag frågade några i min klass om de visste vilken min LUV va och de sa att hon var en bra lärare. Så jag ser fram emot att få komma dit och se hur det funkar där. Så nu måste jag prata med några i skolan bara om hur jag ska göra nu när jag har bytt skola. Men allt kommer nog ordna sig.

Jag väntade även idag på ett samtal från ONOFF. Jag ville att de skulle ringa idag och säga att min mobil har kommit. Men nej då! Inget samtal. Så jag hoppas att dom ringer i morrn ist.

Nu ska jag läsa "Pettsson och Findus. Pannkakstårtan" :)
Och sen spela ett spel som jag har laddat ner! Asrolig. Det heter "My Kingdom for the Princess 2". 

En ledig onsdag

Idag är jag ledig. Så skönt! Jag klev upp halv 10 för att inte sova bort hela dagen. Jag kollade på ett True Blood avsnitt och sedan åt lite frukost.
Jag ska ha VFU om några veckor och jag vet inte om jag har någon skola jag kan vara på. För min gamla LUV ringde mig idag och sa att hon redan hade en praktikant i några av de veckor som jag ska ha VFU. Hon sa även att hon hade ringt till kommunen i Vara och då sa de där att jag var inte ens inskriven där, som praktikant alltså. Så då ringde jag till Vara kommun och hörde. Och de sa där att de skulle försöka få tag på en ny skola som jag kunde vara på. De skulle ringa tillbaka till mig sen men de har de inte gjort än. Så vi får se vad som händer. Jag måste ju på VFU! Annars kommer inte jag klara kursen. Så nu måste jag börja om från början igen. Jag hade ju varit på Vedums skola i två veckor innan och lärt känne människor där och sett hur det funkar. Jag såg verkligen fram emot att komma tillbaka dit. Men nu blir det inte så.
Men jag hoppas att allt kommer ordna sig och att VFU:n kommer gå bra.

Jag sitter även och väntar på att ONOFF ska ringa och säga att min nya mobil har kommit in. Men det dröjer nog några dagar till innan dess. Men jag vill ha mobilen nu!!!!!

Jag har även sett klart på True Blood serien (igen). Så nu ska jag leta upp någon ny serie att kolla på.

Har någon sett nya HIMYM avsnittet som kom ut igår? Det var ett bra avsnitt och grät till och med en skvätt. :')

KÖPT!

Htc Wildfire Mocca, köpt ;)


Söndag

Dagen idag har bestått av True Blood. Det är ju en sån bra serie! Jag tröttnar aldrig.
Jag har även kollat på nya GA (Greys Anatomy) som har kommit ut. Det var en bra avsnitt. Den serien börjar bli bra nu igen. Den dalade så mkt i 6 säsongen.

Sen har Hanna inspererat mig till att köpa en ny mobil. Hon har beställt en Iphone och när jag fick veta det. Så började jag själv kolla på lite mobiler. Då hittade jag htc wildfire :)
Om jag beställer via halebop med abonnemanget "Halebop vänner plus" så får jag:
Fria sms
Fri sufr
Jag ringer gratis till alla som har halebop och 59 öre/min till alla andra
Och då betalar jag 150 kr i månaden och när jag hämtar ut telefonen kostar den 1328 kr.
Det är inte mkt!


Snygg va??

Städa!!

Idag hade jag inte ställt någon klocka. Jätteskönt att få sova tills man vaknar av sig själv.
Jag kollade sedan på två avsnitt av True Blood!! Sen städade jag hela lägenheten. Jag plockade bort allt skit, dammade, damsög och trokade golvet. Så nu är det jättefint här :)
Ska nu laga och äta mat och sen blir det bara soffan som gäller. Jag kommer kika på någon film och äta godis !


Tenta och Darwin

Igår såg jag filmen "Prinsessan och grodan". Det var en gullig film och rolig. Lite annorlunda än vanliga teknade filmer. Jag rekommenderar den och speciellt att se den på engelska. Den sydstatliga dialekten är klockren!

Idag klev jag upp 07.30 och började koka kaffe. Sedan klockan 08.00 låg hemtentan ute. Så det var bara att sitta och försöka förstå och skriva så gott som möjligt. Jag hade 10 timmar på mig. Men efter 8 timmar så skickade jag in den. Jag känner på mig att jag kommer få göra omtenta. Men hur farligt kan det vara då? Det måste väl hända någon gång?
Jag kan säga att jag ser inte fram emot att göra någon hemtenta eller salstenta i framtiden! Exminations uppgiter är bättre. Då man har några veckor på sig att skriva en uppsats. Och där man kan få freedback från studiegruppen.
Jag lagade iaf mat efter att ha skickat in tentan och sen kollade jag på 2 True Blood avsnitt. Det gjorde mig glad igen. Jag tänkte sedan kolla på "Mumien - återkomsten". Men i pausen vid 8 tiden så bläddrade jag förbi kunskapskanalen och där vad det är program som hette "Vad inte Darwin visste". Och gud vad intressant det är alltså. Jag fick veta jättemånga nya saker på bara en timme. Jag önskar att jag kunde gå tillbaka i tiden och plugga naturvetenskap ist. Tänk vad häftigt att upptäcka vad som skiljer människorapor från människor eller varför en del djur har tappat sina framben osv. Jag hittade dokumentären på UR play. Och där såg jag att det fanns en till del av dokumentären. Den ska jag se.
Jag har alltid trott på Darwins teori om hur människor blev till, att vi härstammar från aporna och att vi från flera miljoner år sedan var vattendjur. Men då börjar jag tänka såhär: Om nu vi är det mest intellektuella och utvecklade djuret på jorden. Aa, men tänk då om fler miljoner år till, hur ser det då ut? Hur har vi människor utvecklas? Kan vi utvecklas mer och i sådana fall hur då? Sådana frågor kommer nog vi aldrig få veta svaret på. Men det skadar ju inte att tänka på det. Eller??




Plugg inför tenta

Igår fick jag veta att jag fick G på den senaste kursen vi hade (Yeii). Det känns jätteskönt.
Men idag måste jag läsa de böcker som vi har i denna kurs, för i morgon har vi en hemtenta. Jag är inte riktigt säker på vad som kommer komma på tentan. Men det gäller bara att kämpa på.
Jag har läst hela fm. Men nu vilar jag lite, man måste ju kolla på skidskytten också. Heja Sverige!
Så senare idag ska jag ge mig på en bok som heter "Etnicitet" (verkar asjobbig), jag har bara hört dåliga saker om den boken. Men den är bara att förstå så gott jag kan. Sen ska jag värma tacopaj som jag gjorde igår. Jag hittade ett nytt recept i min nya, stora kokbok som jag fick i julklapp. Den blev ganska bra. Pajdegen var inte den bästa men det smakar ju inte så mkt.
Sen vill jag försöka se en film som jag blev tipsad som igår; "Prinsessan och grodan". En grupp i min klass gjorde en analys på den filmen, i ett genusperspektiv. Så nu ska jag ge den en chans. Jag kanske skriver hur filmen vad senare.

Söndag kväll

Tänkte skriva lite nu innan jag somnar.
Idag har jag inte gjort så mkt. pluggat och kollat på längdskidor. Synd att det inte gick så bra för Hellner. Men men..
Nu ska jag kolla på ett True Blood, första säsongen avsnitt. Jag vet inte rikigt hur många gånger jag har kollat på den säsongen men jag tröttnar aldrig!! Jag längtar tills nästa säsong kommer. Men får nog vänta i ett halvår till.

Såg föresten en liten gullig film igår. "En kärlekshistoria". Den var ganska söt. Det är en svensk drama film från 1970. Den var konsigt och lite udda men det gjorde inte så mkt. För jag gillar ju 70-talet. Också var barnen så söta tsm. Väldigt unga dock, men söta.

Trollywood

Nu är jag tillbaka igen till min lägenhet i Trollhättan. Åkte idag från Hudik till Sthlm, från Sthlm till Skövde och sedan från Skövde till Trollhättan. Det var en bra resa, inga förseningar! Hade verkligen tur.
Så nu har jag satt mig framför tven, ska snart packa upp väskan, jag äter lite godis och har jag rensat kylskåpet. Det fans en del äckliga saker där! Så imorgon måste jag gå ner på stan och handla massa mat.
Sen blir det en del pluggande också i helgen! Jag skäms för att jag inte har läst något under dessa två veckor. Men samtidigt så har det varit skönt med semester också ^^

Dagens roadtrip låt: Alibi - 30 seconds to Mars

Hej då. Hej.

Ikväll är det sista kvällen här i Ede. I morgon klockan 13 går mitt tåg ner mot Sthlm. Ska sedan byta tåg där och åka ner till Skövde och sedan där ifrån blir det buss till Trollhättan. Det är tråkigt att åka härifrån. Har inte träffat alla som jag ville träffa nu under dessa veckor. Men det ska bli ganska skönt ändå att få åka ner igen till lägenheten och tillbaka till skolan. Och jag kommer ju upp hit snart igen. Sen hoppas jag att jag får lite besök av folket här uppe också.
Nu kom precis Helene hon ska sova här nu sista natten. MYSPYS!!!!



Jag och Helene på nyår !!  <3

Tisdag kväll

Idag kom jag hem ifrån en liten resa till Timrå. Jag har varit och hälsat på Lisa och Ida. Och det var jätteroligt att träffa dem som vanligt.
På söndagen åkte jag buss in till Sundsvall med Hanna. Vi gick och åt mat och sedan gick på bio. Vi såg "Änglagård, tredje gången gilt" Den var bra tycker jag. Mycket drama och ganska många roligt inslag. Jag trodde att den skulle vara sådär. Men det var riktigt roligt att se den.
Efter det åkte jag med Lisa hem till Lisa, vi plockade även upp Ida på vägen. Vi kikade på "Inception". Hade sett den förut så jag visste att den skulle vara bra.
På måndagen vaknade jag och Ida i Lisas tomma hus. Lisa var ute och körde bil, men kom sedan hem. Efter att Lisa kom hem bestämde vi oss för att dra in till Birsta. Där gick vi runt och shoppade lite och sedan var det tänkt att vi skulle gå och bowla. Men då stängde de en timme senare den här veckan och då skulle inte vi hinna spela i en timme. Och då var det inte värt det tyckte vi. Så vi åkte hem igen. Jag och Ida åkte hem till henne då. Vi kollade på "From Paris with Love" och "The Hangover". Två toppen filmer!
I morse kom Lisa och då åt vi alla frukost och vi kikade även på "Änglagård". Sedan måste Lisa dra och då drog Ida och jag "Bröderna Lejonhjärta".
Och nu sitter jag här i mitt lilla rum i Ede. Och man kan säga att det har varit två braiga dagar med flickorna. Har sett mycket film (Y) och jag har haft det väldigt roligt. Hoppas att jag träffar dem snart igen.

Vi bytte även julklappar vi tre i söndags. Jag köpte till dem en varsin penna med ett troll på och en varsin pruttlera. Jag tror att de uppskattade julklapparna även om det inte var något speciellt. Men jag tycket att det var fina saker ändå :)
Av Lisa och Ida fick jag ett par rävtofflor och en låda med massa godis och några duschtvålar i.

Här är en bild på mina fina nya tofflor och på armband som jag köpt på Birsta. Jag är väldigt nöjd med armbanden!




01-01-11

Jaha, så var det ett nytt år. Tänk vad tiden går fort! Kollade idag på ett program om den 11 september 2001. Det var som en film. Allt var filmat av privat personer och poliser. När jag kollade så tänkte jag mycket på alla dessa actionfilmer man kollar på, eller filmer om naturkatastrofer, typ "Day after tomorrow". Och man tänker att allt sånt är ju bara film, inget är verkligt. Men nu när jag såg den här dokumentärfilmen idag så såg det precis ut som i de andra filmerna, men det här var ju på riktigt! Man kunde se hur människorna hängde utanför tornen och vilken panik alla andra nere på marken hade. Det var jätteläskigt att se. Jag känner mer lyckligt lottad att jag inte har varit med om något sådant.

Idag kom Hanna över och vi spelade Wii som aldrig förr. Alltid lika kul.
Och i morgon åker jag med Hanna till Sundsvall. Jag ska först bjuda henne på mat och sedan drar jag vidare till Timrå för att spendera några dagar med Ida och Lisa! ÄNTLIGEN! :D


RSS 2.0