Lördag

Idag är det en vanlig hemma dag. Jag kommer idag och i morgon ladda mig inför min VFU som jag kommer ha i 3 veckor. Jag ser verkligen fram emot det. På VFU:n ska jag ha små övningar med barnen. Det ska vara minst 5 st. Och några av dem ska jag skriva en exminations uppgift på. Det ska bli spännande.
Idag har jag kollat på alla avsnitt av "Mitt liv som Hellner". Och jag är så impad av Erik! Han är ju jätteduktig. Även jag, som inte är någon skidexpert, ser ju hur mycket han har utvecklas. Det är riktigt roligt att se alltså. Sen är han ju så snygg också. Så varför inte kolla! Jag hoppas verkligen att han slår den där norsken. Den där gamlingen kan väl inte åka skidor! Jag kommer tyvärr inte kunna se loppet live. Jag har praktik då. Men jag får kika på reprisen.

Nu ska jag spela lite Sims. Sen springa och köpa glass! Är grymt sugen på det ;)

Pengar och shopping

Idag är den 25!!! Vilken frihet alltså. Har haft det ganska dåligt med pengar den här senaste veckan. Men idag kom äntligen studiebidreget och lånet. Så direkt efter skolan gick jag ner på stan för att spendera lite pengar.
Jag gick in på västtrafik och köpte ett månads-busskort.
Sen gick jag in på La villa. Som är en liten söt inrednings butik som jag gillar. Där köpte jag nya blommor till mina fina vaser jag har i fönstret. Jag köpte plattblommor för jag kan inte sköta vanliga blommor.
Sen gick jag på åhlens och där köpte jag fina servetter, långa ljus och ljusmanschetter.
Alla dessa saker ska jag ha i mitt matrum.
Här får ni se hur det blev. Vad tycks?



Jag blev iaf ganska nöjd. Ville egentligen ha fler rosor men de hade bara 8 st.

Ikväll ska jag käka tacos. Det var en evighet sedan jag åt det. Det ska bli grymt gott.
Sen ska jag bara vara hemma, kika på film och sova!!

Onsdag

Tänke egentligen kliva upp kl 08-08.30 i dag. Men blev så arg när alarmet ringde så tidigt att jag ställde om den till kl 09. Och sen klev jag upp typ tjugo över.
Då laddade jag ner det nyaste avsnittet av Glee! Underbart!
Sen ringde jag till Hudiksvalls kommun för att höra om vekarie jobb i sommar. Men det var ingen som svarade. Jag ringde även till några förskolor  och så. Men ingen lycka där heller. Ska prova senare idag igen.
Sedan skrev jag på en IKT redovisning som vi ska ha i morgon och jag började att skriva på en uppgift som vi ska ha seminarium på i morgon. Men det gick inte så bra. Jag fattar ingenting!! Hur ska man kunna skriva en uppgift ur ens tankesätt som man har ingen aning om! Den boken som vi har är helt värdelös. De har tagit de svåraste orden och satt de i en helt obegriplig mening. Hopplöst!


Tisdag

Är ledig idag. Jag vaknade jag kvart över 11. Jag ställde ingen klocka idag. Det får jag göra i morgon ist. Är ledig då också. Sen har jag kollat på ett helt nytt avsnitt av HIMYM, 90210 och Gossip Gril. I morgon kommer det ett nytt Glee avsnitt!!! YEEIIY!
Jag ska alldelsed snart diska och göra snyggt i mitt lilla kök. Det ser inte så trevligt ut där just nu. Så det ska fixas. Sen ska jag läsa (plugga) i en bok som heter "Det matematiska barnet". Inte en sån rolig bok. Men det måste göras så. Jag ska även försöka hinna läsa en artikel på engelska. Som även den ska handla om matematik. Vi får se hur det kommer gå. Jag läser dom här två sakerna för att vi ska ha seminarium på fredag. Ser inte fram emot det precis. Men vi får se hur det går.

Ajja! Vi hörs när vi hörs ;)

Jag her upp nån fin bild här också som ni kan vila ögonen på!



Helené och jag på en restaurang, ön Skiathos, Grekland 2009!
Måste åka utomland igen nu! Helene eller nån annan, vad säger ni??

The Magic Flute

Igår kollade jag på The Rocky Horror Picture Show. Det var en väldigt speciell film. Ganska rolig, eftersom den är så gammal. Den är ifrån 1975.

Brad Majors och Janet Weiss är ett nyförlovat par som, en stormig natt, tar bilen för att hälsa på sin gemensamme vän, dr. Scott. Bilen går sönder och de tvingas söka skydd i ett närbeläget slott. Ett slott som ägs av Dr. Frank n Furter. Brad och Janet är ett oerhört naivt och oerfaret ungt par. När de nu kommer till Franks boning och upplever en dekadens bortom deras vildaste fantasi rubbas hela deras värld. I slottet finns förutom Frank, hans betjänt Riff-Raff, husan Magenta och en groupie, Columbia. Riff-Raff upprörs av Franks beteende och kan inte förstå, eller, acceptera det. Spänningarna byggs upp och brister så småningom.

I rollerna:
  • Tim Curry - Dr. Frank-N-Furter
  • Susan Sarandon - Janet Weiss
  • Barry Bostwick - Brad Majors
  • Richard O'Brien - Riff Raff
  • Patricia Quinn - Magenta
  • Nell Campbell - Columbia
  • Jonathan Adams - Dr. Everett Von Scott
  • Peter Hinwood - Rocky Horror
  • Meat Loaf - Eddie (as Meatloaf)

    Jag tycker att filmen var bra. Den var väldigt unik och konsti. Men eftersom att den är så gamla så är den ganska charmig på sitt konstiga sätt. Och sen är det bra musik i den. Se den!



  • Sen har jag ett klipp som jag kikade på förr idag. Jag älskar beatbox. Jag skulle själv vilja kunna det!! This is awesome!


    Dag: Lördag

    Vad ska dagen bestå av?
    Jag klev upp vid 10 idag. När jag skulle göra frukost kom jag på att det är melodikrysset. Så jag lyssnade på det medans jag åt frukost. Tänkte göra krysset också på datorn. Men det orkade jag inte. Jag kunde några saker men det fick vara. Men det var ganska mysigt att lyssna på radio och äta frukost medans. Jag fick lite flashbacks från förr i tiden när jag bodde hemma med mor och far. Då brukar jag sitta och lyssna på det med dem.

    Idag är det soligt och ganska varmt här i Trollywood. Jag önskar att det var sommar. Jag ser fram emot att bo här i sommar. Eller jag vill ju bo uppe i Hassela i sommar men jag vill även åka ner hit med några och spendera nån vecka här nere. Det skulle vara awesome!

    Nu ska jag diska, kika på film, läsa eller spela spel. Har inte bestämt mig än.

    Torsdag

    Idag var jag ledig från skolan. Men jag pluggade här hemma. Jag hittade en artikel på tio sidor engels text. Som jag läste och sedan skrev en "sammanfattning" på. Vet inte hur bra den blev men den är iaf gjord. Sen har jag bara varit hemma. Jag blev lite uttråkad där ett tag så jag fixade håret och sminkade mig utan anledning. Men det är ju roligt så varför inte...
    Har även kollat på klart på Glee säsong 1 idag. Jag fattar inte riktigt hur jag kan kolla på samma serier flera gånger. Det är ju liksom inge spännande när man har sett det förut. Men jag måste ju kolla för att det är så himla bra. 

    Jag tycker att asolut att ni måste lyssna på den här låten! Det är ju självaste Neil Patrick Harris som gästar ett Glee avsnitt och sjunger då den här låten tillsammans med karaktären Will :D 


    Tisdag

    Klev upp klockan 07.00 i morse. Skulle vara på skolan kl.08. Det är asjobbigt att börja så tidigt. Jag satt och gäspa första timmen.
    Men idag var det inte så super viktiga föreläsningar. Den första var bara VFU info. Vissa saker var viktiga att lyssna på men det var tråkigt. Sen hade vi en föreläsning om intervju och analys. Den var ganska tråkig faktiskt.
    Sen jobbade jag och min Pettson och Findus grupp kvar på skolan. Vi skrev ihop en analys med övningar och m.m. Vi blev klara och skickade in den. Det var jätteskönt för då slipper vi tänka mer på den och vi behöver inte heller träffas tidigare i morrn. För i morrn har vi bara en föreläsning på em.

    Så i morrn får jag sovmorgon! Skönt!
    Nu blir det Glee och sen GODNATT!

    Alla hjärtans dag

    Idag är det alla hjärtans dag. Ingen big deal tycker jag. Det är väl en dag som alla andra. Idag när jag gick på stan så ser jag en del killar som går runt med blommor och presenter. Jag köpte en Subway macka och kaka till mig själv för att fira.
    Idag började kolla om på Glee serien. Och jag lyssnar på låtarna där ifrån hela tiden. Blivit lite besatt. Och i natt drömde jag till och med om Finn, en high school kille från serien ^^,

    Ajja. Nu ska jag ringa Felicia och gratta henne på hennes 20-årsdag. Sen ska jag laga mat :)



    HAPPY DAY!

    Söndag

    Idag vaknade jag kl 10. Det var väldigt bra gjort av mig, att inte sova längre de vill säga. Jag kokade gröt till frukost och sedan kikade jag lite på Huset Fullt. Sen städade jag lägenheten. Det gick väldigt snabbt och bra. Jag brukar alltid skjuta upp städning och sånt. Men när man väl börjar och kommer igång så går det fort och det är inte så farligt. Det känns ju jätteskönt efteråt när de är klart. För då är det så rent och fint. Då säger jag som jag alltid gör, "nu ska jag inte skita ner nått. Jag kommer lägga undan alla saker jag tar fram." Men kommmer jag göra det då? Nej! Om en vecka så ser det ut som en svinstia här igen. Men det är väl bara så det är. Nu ska jag kolla på Wallander (kanske).

    Huset Fullt

    Jaha, så var det helg igen! Tänk vad veckorna bara flyger förbi!
    Men igår var jag på skolan hela dagen. Vi hade gestaltande redovisningar. Det var jätteroligt att kolla på allas dramatiseringar och övningar. Och det var även roligt att visa upp de som vi i min grupp hade gjort.
    Så idag sov jag hur länge jag ville. Jag ställde ingen klocka och då sov jag till halv 11. Tummen upp för det! Sen har jag bara kollat på Huset fullt hela dagen och plockat lite i lägenheten.
    I morgon ska jag städa lägenheten och plugga lite.

    Jag tycker om att kolla på gammla serier. Sådana som man kollade på när man var liten. Så jag har börjat kollat på Huset Fullt nu. Jag började kolla på säsong 1. Men det var lite för tråkigt. Så jag har nu kollat på säsong 6 ist. Och jag ska kolla på 7. Det är ganska roligt faktiskt. Iaf vissa avsnitt. Synd att de inte börjar visa sådana serier på tven igen.
    Jag kollar på ganska många serier just nu. Eller för de flesta så kollar jag bara på ett avsnitt i veckan. För de har inte kommit ut nå fler. Och det är dessa: Greys Anatomy, 90210, Gossip Girl, Glee och HIMYM. Sen har jag börjat kollat på The OC och nu Huset Fullt. Vad kommer det bli sen?

    Här är en super skön låt från Glee!!


    Torsdag

    Goddag på er !
    Jag ska alldeles snart gå till skolan. Ska då träffa studiegruppen och jobba i några timmar och sen ska jag på seminarium. Inte en för alls tråkig eller rolig dag. Det är bara att göra liksom. Efter skolan ska jag handla lite mat och sen tillbaka hit till lägenheten. Så ikväll måste jag nog träna lite tills i morrn. Ska ha redovisning då. Vi ska spela lite teater och så inför de andra i klassen. Ska bli ganska kul :)

    Ne nu måste jag gå! Tack och hej!

    Onsdag

    Klockan rinde 08.30 så jag snoozade till kl 09. Sen klev jag upp, åt frukost och kollade på the OC. Sen gick jag ner och slängde in en tvätt i maskin. Sen upp igen och ringde kommun uppe i norrland. Men jag måste återkomma för självklart så sitter alla på möta typ. Så jag ska ringa dit nu igen.
    Så dagen kommer bestå av:
    Tvätt
    Ringa
    Plugga
    Äta.
    Jag måste komma ihåg de. Inte göra en massa andra grejer. Kanske uppdatera bloggen. Det är ganska viktigt va??
    Ne nu ska jag ringa Nordanstigs kommun igen. Ska se om jag kan fixa nå jobb i sommar :D

    Vårdcentralen och Matematik

    Idag klev jag upp rätt så tidigt. Klockan 8 gick jag till vårdcentralen här i Trollhättan. Jag gick dit för de hade öppen mottagning och jag ville se en läkare angående mina utslag på benet. Så jag fick vänta först i 40 min bara för att få gå till kassan och säga vad jag ville. Det var massor med folk där. Sen fick jag inte se läkaren förän 10.45. Så då gick jag hem och så. Och sen gick jag tillbaka igen. Läkaren sa direkt att jag hade herpes på benet. Jag blev ganska chockad faktiskt. Men jag hade de tydligen i kroppen och att de nu hade kommit ut på benet. Så jag fick tabletter för de. Det ska vara nå anti-virus tabletter. Dom ska jag äta 1 tablett 5 ggr om dagen i 5 dagar. Och alvedon och ipren kombination. Det fanns en del mycket vanliga biverkningar av tabletterna som, yrsel, buksmärtor och huvudvärk. Så jag får se hur jag mår om några dagar.
     
    Iaf kl 13.15 så var jag på skolan. Hade föreläsning om matematik i grundskolan. Det var intressant och man fick många nya ideer som man kan göra i skolan. Det är bra att ha när vi ska på praktik igen om några veckor. För då ska vi ha 5 lektioner för eleverna. Och då får man göra lite vad man vill. Så jag har några ideer som jag ska göra med dom nu.

    Så nu ska jag kika lite på the OC säsong 2 och sen ska jag äta pyttipanna. Sen duscha och plugga :)


    Måndag morgon

    Idag klev jag upp en timme tidigare än vad jag hade behövt. Kvart över 7 ringde jag vårdcentralen här i Trollhättan. Jag skulle ringa och boka tid hos någon läkare. För att jag har fått nå utslag på benet. Men man kunde tydligen inte boka tid via telefon. Kan bero på att jag inte är inskriven varken här i Trollhättan eller i deras register. Så jag måste gå in dit på deras öppna mottagning som de har mellan kl 8 - 10. Jag ska nog hinna göra det i morgon. Jag tror att jag har em lektion.
    Så nu sitter jag redo för att gå till skolan. Just nu kollar jag på Vakna med The Voice på kanal 5. Det är ett jättebra morgon program. Jag önskar att jag hade en klockradio så jag kan vakna till The Voice. Men dels har jag ingen klockradio och dels så finns inte den kanalen här. Så det sket sig. Men jag får nöja mig med att kika på de. Martin Björk är ju skön att vila ögonen på ;)

    RSS 2.0