Nyårsafton

Ikväll ska vi fira in det nya året. Och jag är inte säker på hur jag ska göra det. Mamma, pappa och jag ska iaf till andra sidan ån och äta middag. Det ska bli roligt. Men sen får vi se vad som händer.

Jag kollade även nyss på tåg biljett ner till Trollhättan (måste ju tillbaka dit ner snart). Och det är skit dyrt! Jag får nog beställa en biljett senare så kanske jag får den lite billigare. För jag vill verkligen inte åka hem redan på söndag! Jag har ju inte ens varit till Timrå och hälsat på Lisis och Idka! :|

Lillajulafton

Nu har vi firat lillajulafton i 10 år. Första gången var hos Felicia och Levina när vi var 7,8 och 9 år gammla. Det var ju hur länge sedan som helst!! Kan inte fatta att vi har gjort det här i tio år.
Så igår åt vi god mat, delade ut julklappar och spelade spel. Det var jätteroligt och här kommer några bilder:



Måndag

I förre inlägget menade jag att vi firade jul på fredagen. Jag är så yr!!

Idag åkte jag med Helene och Stina till stan. Helene skulle besikta hennes bil. Det gick ganska bra, hon fick en 2:a. Sedan kom jag hem och njöt av en god pizza. Sen när paltkoman slog in så la jag mig och kollade på "I love you, man" Det är en sån bra film. Jag älskar alla slang uttryck som de andvänder, "slappin da bass, man".

I morgon ska Helene skjutsa mig till tandläkaren och sen på kvällen drar vi till Hassela för att ha lillajulafton med Malin, Felicia, Levina och Linnea. Det kommer bli awesome!

C yaa, dont wanna be yaa!

God jul!

På torsdagen firade vi julafton. Som vanligt åkte min familj till min pappas farmor. Där åt vi god julmat och delade ut julklappar osv.
Igår var vi hos mormor och åt julbord. Det gör vi varje år. Det är så roligt att få träffa hela släkten igen. Nästan hela släkten iaf.
I morgon ska jag och Helene åka till Hudik. Helene ska lämna in bilen på besiktning och vi ska även lämna av syrran på tågstationen, hon ska åka ner till Vara igen.
Men jag ska vara här i nästan 2 veckor. Och jag ska hinna träffa massa folk och hinna vila upp dig innan skolan börjar igen.


Onsdag

Jag tänkte att jag skulle kliva upp vid halv 11 eller nå. Så jag somnar ganska tidigt ikväll. Men jag stängde av alarmet och vaknade 12.15. Inte bra!
Men jag har nu packat inför hemresan. Det är mycket grejer (skulle även vilja ha med fler saker), men jag tror att det kommer funka. Sedan fick jag sms av syrran i morse, så nu måste ner på stan och köpa strepsil! Vill egentligen inte, men vad gör man inte för syrran.
19.30 ikväll ska jag gå ner på resecentrumet och ta bussen till Grästorp och därifrån tåg till Vara. Jag hoppas att den lilla resan går bra. Inga förseningar tack!

Nu ska jag kolla på "Hogan Knows Best" och sen gå ner på stan.
Tack och hej leverpastej!

yejjj :)

Nu behöver jag inte tänka på skolarbete i en vecka :D  Det är så jävla skönt!
Jag åker ju hem till Norrland om två dagar och sen är det jul! och vem vill plugga över jul liksom?

Nu sitter jag och lyssnar på Jay Smiths debut album! Åh jag bara njuter! Jag kommer att nörda det här albumet jättemycket nu alltså.

Ikväll blir det lugnt. Jag ska snart laga mat och sen blir det bara chill. Jag är ledig i morrn så jag kan sova och packa i morrn. och sen på kvällen ska jag dra till Vara. Hoppas att den lilla resan går bra. Orkar inte med förseningar osv.

Har någon nå bra filmtips? Jag vill se någon bra action film :P


Måndag

Nu på kvällssidan så kollade jag på den nya "Robin Hood" filmen. Och jag kan säga att det var länge sedan jag såg en sådan bra film. Otrolig glad över att jag att kollade på den (tänkte först inte göra det).
Russell Crowe (hetast) spelar den legendariska Robin Hood och Cate Blanchett den sköna Marion.
Den är annourlunda emot den klassiska disney filmen som jag utgick ifrån hela tiden, medans jag kollade på den här filmen. Men man ser många likheter ändå.
Den hade dessutom den bästa filmkyssen jag har sett på länge. Jag blev helt tagen!!
Den får fem av fem toasters, utan tvekan.


Nya filmer

Jag gick in på IMDB och då fick jag se dessa 3 nya filmer som kommer nästa år:


Man mår som man förtjänar

Igår var det "Sex and the City"- fest. Blev lite besviken faktiskt. Det stod att man skulle få en goodie-bag och att det skulle vara tapas buffé. Men jag såg då inget utav det. Det var ganska lite folk också. Jag trodde att det skulle vara mkt mer. Men jag hade de roligt med vårat lilla gäng. Vi drack, tjötade och dansade hela kvällen.

Och idag, dagen efter, så mår man ju som man gör. Jag blir väldigt lätt bakfull och jag skulle åka hem till Trollhättan relativt tidigt. Men mitt tåg var ersatt med buss. Och den bussen kom en halv timme försent. Så jag missade med min buss i Vänersborg. Men allt ordnade sig till slut. Jag kom till Trollhättan en timme senare än när jag egentligen skulle komma. Men jag gick ner på Subway och köpte en stor macka som jag sedan mumsade på här hemma. Har även nu kollat på "The Holiday". Det är ju en riktig mysfilm de!!

Det blev inga bra bilder från kvällen. Knäppte bara några kort med min mobil.



Syster, Emelie och Linda


Pepp!!

Idag är det att peppa som gäller. Klockan 13 ska jag åka till syster. Hon jobbar till klockan 16 men när hon kommer hem så ska vi äta och sen göra oss fina :)
Vi ska på "Sex and the City"-fest och innebär röda mattan, chokladfontän, 3 fria drinkar och typ 200 tjejer :D

Nu ska jag kolla på "Pettson och Findus" och äta frukost.
Jag kanske återkommer senare ikväll (om jag får låna Malins dator). Annars skriver jag i morrn (om jag kommer hem, vädret kan ju sabba allt).

Kons betydelse i tomtesamhälle

Har kommit hem efter dag på skolan. Hade en ganska tråkig föreläsning idag. Men fördrev tiden lite genom att kolla på youtube klipp på Hannas telefon.
När jag kom hem käkade jag lunch och kollade på dagens avsnitt av "Pettson och Findus". Dagens avsnitt hette "Hyveltjuvarna kommer". Det är ett mycket bra, roligt och spännande avsnitt. Pettson ska bland annat lyssna på radio klockan 8. Programmet han ska lyssna på "Kons betydelse i tomtesamhälle". Det låter väldigt intressant. Jag själv skulle vilja lyssna på det programmet.

Ikväll ska jag läsa ut min bok och mysa framför tven.

Om en vecka är det julafton och nästa torsdag åker jag hem till Hassela. Jag hoppas att tågen inte blir försenade. Men det är ganska stor chans att de kommer bli de, med tanke på vädret. Men vi får hålla tummarna.

I morgon är det "Sex and the City"- fest som gäller. Jag är super peppad och jag hoppas att det blir en asbra kväll ;)

Da Ba Dee

Dagens låt: Blue - Eiffel 65

Idag klev jag upp tidigt och sprang till skolan. Hade föreläsning om kultur, etnicitet och intersektionalitet. De ni!
Det var en hel del interessante grejer men jag var så trött och hunngrig på slutet. Jag ville bara hem.
När föresläsningen var slut gick jag till 7eleven och köpte kycklingwook som jag sedan mummsade i mig medans jag kikade på "Petsson och Findus". Det är alltid min julkalender.

Och ikväll blir det läsning som gäller. Vi har en skönlitteraturs bok vi ska läsa i den här kursen. Boken heter "Tusen gånger starkare" Någon som har läst den? Jag hoppas att den är braoch inspirerande. Vi ska litteraturseminarium om den sen. Så jag hoppas att det finns mycket att säga om boken.

Nu ska jag kolla på det nyaste "How i met your mother" avsnittet som kom ut igår. Jag hoppas att det är lika bra om alltid ;)

Lördag!

Grattis Jay till gårdagens vinst. Det var nästan självklart att han skulle vinnna men jag måsta rösta på honom ändå. Jag tycker att det var fel att Minnah var med i tävligen så länge. Hennes stil och ton är inte min grej. Linnea däremot skulle ha stått i finalen med Jay. Då skulle det inte ha spelat sådan stor roll vem som vann.

Syster har nu åkt hem till Vara igen. Jag mötta henne här i Trollhättan igår. Vi gick på stan och jag köpte till och med några julklappar. Tanken var att jag skulle åka till Överby idag men eftersom jag hittade ganska många julklappar igår och jag vet nästan alla de andra sakerna som jag ska köpa, så tänkte jag att jag hittar nog allt här inne i stan. Så det blir mer shopping nästa vecka.
Men syster och jag gick sedan hem och färgade hår. Hon färgade mitt hår först och sedan gjorde hon sitt eget. Jag blev väldigt nöjd med min färg och jag tyckte att Malin också blev superfin. Sen fick jag en present av henne som hon hade köpt på flygplatsen (hon var i London förra helgen). Jag fick en stor Toblerone, vitt choklad!! Supergod! Tack den presenten Malin. Och jag hade fått ett paket i brevlådan också när jag kom hem. Det stod att det var ifrån Lisa och kunde inte lista ut vad de va. Så jag öppna och där ligger det en påse med plockgodis. Och det var massor med Bubs (mamma och jag kallar dom för bubblor). ÅH vad glad jag blev asså! Jag älskar sånna!! Tack så hemskt mycket Lisa!
Malin och jag kollade sedan på Idol finalen och sen somnade vi till "Hitta Nemo".

Idag gäller det att kolla på skidåkning och heja på Sverige!
Vi får se vad som händer ikväll. Någon som vill hålla mig sällskap via fb/msn/ telefon??


Fredags myyyyss!

Idag är det fredag och det betyder fredags mys!

Tanken var att jag skulle kliva upp tidigt idag. jag ställde klockan så att jag skulle kliva upp klockan 9. Men jag råkade stänga av alarmet i morse och sen när jag skulle ställa ett nytt alarm så somnade jag. Och vaknade sedan klockan 11. Så då var det bara att gå upp, äta frukost och städa. Så nu är det avklarat. Sitter nu och kollar på skidskytte och väntar på att klockan ska gå. Syster kommer hit och hälsar på. Vi ska färga mitt hår och sen kolla på Idol finalen. Det ska bli jättekul att se Jay vinna hela skiten. För om han inte vinner så kommer inte jag kolla på nästa årets Idol.

Men jag hoppas alla får sen super trevlig dag med massa mys :D

Jag tycker även att alla ni ska lyssna på den här låten :


Torsdag

Idag är det torsdag... torsdag. Det kanske är den tråkigaste dagen på veckan. Det enda man ser fram emot är att det är fredag i morgon.

Idag skulle jag egentligen kliva upp ganska tidigt. Jag ställde min klockan på 9. Men jag snooza några gånger. Sen stängde jag av klockan och tänkte: jag ligger kvar ett tag sen kliver jag upp. Men då somnade jag. Sen vaknade jag kvart över 10 och då borde jag ha klivit upp men nej nej. Så jag vaknade 11.40 och då kunde jag inte somna om. Så ikväll kommer jag inte kunna somna och då kommer jag sova längre i morgon. Inte bra. För i morrn måste jag kliva upp och städa, om jag inte gör det idag.

Jag har nu skickat in mitt slutarbete för den här kursen. Jag hoppas att min lärare tycker om den och att jag får godkänt. Det är så synd att man får svaret så sent. Jag kommer väl inte få veta om jag har fått G fören efter jul eller nyår. Inte kul!!

Igår kollade jag iaf på en film som jag inte har sett förut. Den hette: Letters to Juliet.
Regi: Gary Winick
Skådespelare: Amanda Seyfried, Gael García Bernal, Venessa Redgrave och Christopher Egan.
Handling: 
Till Verona reser blont stor­ögda Sophie (Amanda Seyfried) på tänkt kärlekssemester med blivande maken och kocken Victor (Gael Garcia Bernal). Han visar sig snart vara mer intresserad av gastronomiska utflykter än av henne och Romeo och Julias hemstad. Så får man också in ost, vin och skinka i turistbroschyren. Under sina övergivna promenader snubblar Sophie över ett femtio år gammalt brev till Julia bland de många som varje dag fästs på muren under Shakespeares berömda balkong och som nitiskt besvaras av en kvartett glada damer. I Kitsch-Italien är som bekant alla damer glada.  Sophie besvarar det hon hittat, så övertygande att hon strax genomkorsar Toscana med den åldrade brevskriverskan Claire och hennes avige sonson (Christopher Egan).

Recensionen hittade jag på DN.se.
Den här filmen är verkligen en feelgood-film. Jag tyckte att den var bra, mysig och behaglig. Jag skulle kunna se den flera gånger. Men blev liksom glad av den. Och Amanda Seyfried är ju en sån otrolig skådespelerska. Jag har tyckt om henne i alla hennes filmer.


Onsdag

Har haft en god 9 timmars sömn, ska nu slänga i mig lite frukost och sen blir det pluggande och chillande.
Ja, inte så intressant men jag skrev iaf.

Igår såg jag en film. Och jag vet inte om jag tyckte att den var bra eller inte... Vissa saker i fllmen var bra men själva filmen i sig.. ja, jag vet inte. Filmen hette iaf The Last Song. 

Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" Millers liv vändes upp och ned när hennes föräldrar skiljde sig och hennes pappa flyttade från New York City till Tybee Island, Georgia. Tre år senare är hon fortfarande arg på sina föräldrar, särskilt hennes far.
En dag så beslutar hennes mamma sig för att det skulle ligga i allas intresse om hon skickade Ronnie tillsammans med hennes yngre bror Jonah till Tybee Island under sommaren, så att hon kan få chansen att få umgås med sin pappa. Ronnies far, som är en före detta konsertpianist och lärare, lever ett lugnt liv på Tybee Island. Han är helt fördjupad i sitt arbete att skapa ett konstverk, som kommer att bli mittpunkten i en lokal kyrka. Ronnie lyckas senare hitta något som både hon och hennes pappa har gemensamt - och det är musiken.

Den här texten hittade jag på wikipedia, den låter lite för klyschig men ni får läsa den ändå.
I rollerna är: Miley Cyrus, Greg Kinnaer och Liam Hemsworth.
Anledning till att jag var ganska negativ till att kolla på den här filmen i första taget är för att jag har så svårt för Miley Cyrus. Jag tycker varken om hennes sång eller skådespel. Så, jag skulle vilja ha sett en annna skådespelare i hennes roll.
Filmen baseras på en novell som Nicholas Sparks har skrivit. Han även skrivit The Notebook btw. Eftersom att The Notebook är en sådan fantastiskt film så trodde jag att The Last Song också skulle vara bra. Men det kanske beror på Julie Anne Robinson som har regisserat film.
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer. Filmen hamnar inte på min top 10 iaf.

Vi hörs när vi hörs!


Subwayieee!

Idag var det är väldigt skön dag på skolan. Vi i studiegruppen gick igenom allas arbeten och gav feedback till varandra. Det var kul att höra vad alla de andra tyckte om mitt arbete. Så jag har nu suttit och rätta till några saker som de sa till mig. Men jag två dagar till att arbete med texten så jag hoppas att jag blir nöjd sen när jag lämnar in det.

Efter skolan gick jag ner på stan. Jag gick in på Åhlens en sväng men hittade inget speciellt. I helgen ska jag åka till Överby och julklapps handla lite. Det ska bli skönt att åka dit själv och bara gå omkring och kolla. Men anyway så gick jag in på Ica sen och handla lite mat och sådär (köpte även vinterns första julmust och påse med skumtomtar). Efter Ica var det bara att gå i på Subway och handla en stor macka med veggibiff! Och när jag kom hem så njöt jag så av min goda macka. Men sen blev det paltkoma och finns det något bättre sätt att handskas med det än några avsnitt av "Sex and the city"? Jag tror inte det.
Så till er alla som inte har ätit veggbiffen på subway: GÖR DET NU! Den är grymt god ;)

Jag tänkte slänga in en annan liten rolig grej. En grej som jag hittade på Jasmines blogg. Hon hade hittat det på bdb och jag tyckte att det var så roligt. So here it comes!

The Spotify Test

Du gör såhär: Ta listan som du tycker är allra bäst, Den måste ha över 24 låtar och tryck på "shuffle" alltså slumpa, sen trycker du på next och skriver in låtnamnen!

Hur mår du idag?
En kväll i tunnelbanan
Kommer du komma långt i livet?
Life is a flower
Vilken är ditt livs themesong?
All I need is you
Vilken är din livshistoria?
Always
Hur ser din framtid ut?
Rockin´ all over the world
Hur blir din morgondag?
Jeannie is coming back
Vad är det bästa med dina vänner?
Dancing on my own
Vilken sång beskriver dig bäst?
Coffee and cigarettes
Hur ser ditt liv ut just nu?
The world is yours
Vilken låt kommer spelas på din begravning?
Down the rabbit hole
Hur var du som barn?
Why can´t this be love
Hur ser världen på dig?
Don´t be cruel 
Vad tycker dina vänner om dig?
Someone new
Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Life in disguise
Kommer du någonsin få barn?
Get mama a house
Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
Av längtan till dig

Hur blir du igenkänd av folk?
Oh Susie
Vilken är din livsfilosofi?
Only you
Vad tycker dina föräldrar om dig?
Kids
Tycker andra att du är attraktiv?
Kylie
Vad kommer du säga när du gör slut med någon?
Pump it up
Hur ser du på sex?
What is love



Tisdag

Idag är det som en vanlig tisdag kan man säga.
Jag har sovmorgon till klockan 13.15 för då ska jag vara på skolan. Jag ska vara med på ett gransknings seminarium. Det låter spännande va? Men det är det inte, tror jag iaf.
Efter skolan ska jag gå ner på stan och handla (det blev inget handlande igår).
Sen ikväll ska jag plugga och blogga ;)
Nu ska jag äta frukost. Det blir havregrynsgröt och äggmacka.

Sen vill jag gärna visa en bild på en hunk. Så titta och njut för själv så dreglar jag sönder datorn tror jag.



WEEEI!

Jag måste berätta att jag har fått reda på att jag fick G på min enskilda reflektion och på oppeneringen i den första högskole kursen i mitt liv! Min studiegrupp och jag fick även G på vårat grupparbete i samma kurs.  Så det är jag glad över. Har dock inte fått veta om jag fick G på våran fördjupningsuppgift. Men det kan jag åter komma om i morgon :)

Nu har jag fixat lite till på min lilla blogg. Lyssna gärna på min lilla ipod som jag har lagt till här. Dock finns det bara 4 låtar men det kan ju vara roligt ändå !

Sean Banan


God morgon världen

Jag har nu vaknat efter en god natts sömn. Jag drömmde något jättekosntigt. Jag kommer inte på nu vad de var riktigt men konstigt var det.

Nu ska jag äta frukost, macka och kaffe blir det nog. Sen ska jag göra mig klar och gå ner på skolan. Jag ska rå reda på om jag har fått godkänt på min förra kurs. jag hoppas verkligen att jag klarade den :)
Efter skolan ska jag gå ner på stan och handla lite. Jag vet inte riktigt vad men de löser sig nog.

Nä nu ska jag diska. Det ser ju för jävligt ut!
C YA!

Natt inlägg *sshhh*

Ja, klockan är ganska mycket men jag tänkte att jag kunde lägga upp ett litet inlägg ändå.

Jag skrev i mitt förra inlägg att jag kunde skriva lite om tv-serier. Men jag tänkte att jag kanske kan slänga in nån film lite då och då :)
Jag har nyss kollat på en ganska bra, mysig och rolig film. Tycker jag då. Jag såg "My big fat greek wedding" Det är en film som jag har sett många gånger. Jag tycker att den är rolig i mellanåt. Pappan i filmen har sina stunder. Och sen handlar ju den om en lycklig kärlekshistoria och det tycker väl alla om? Men den största anledningen till att jag kollade på den är för att John Corbett spelar pojkvännen i filmen. Och just nu är jag inne i en "Sex and the city"-fas. Där spelar John Corbett den ödmjuke, snygga och snälla Aidan. Och jag blir hemskt förälskad i Aidan. Han är verkligen allt en tjej drömmer om! Så då blev jag sugen på att se mer av John Corbett och då kollade jag på den här filmen.

God natt på er alla glada människor :)



"My big fat greek wedding" är från 2001 och i huvudrollerna ser du: Nia Vardalos och John Corbett.



John Corbett är född 1961. Så han är den äldsta mannen som jag har förälskat mig i :D

Amanda, en bloggare?

Ja, jag vet vad ni alla tänker: Amanda kan ju inte blogga! Jag säger: Ja, det får vi väl se.

Att bloggar kanske inte är så svårt. Men att skriva om något intressant är svårare. Men vi får väl se hur det går.
Så idag söndag, har jag bara varit hemma. Jag har suttit och fixa till den här bloggen hela dagen. Och det var inte enkelt kan jag säga. Men som tur var så hade jag hjälp utav min fina vän, Lisa. Hon fick fixa några saker till mig, så tack Lisa ;)
Jag vet ju inte riktigt vad min blogg ska handla om mer än mig. Men jag kanske kan skriva lite om tv-serier. För det är ju något som jag nördar mycket. Jag kollar alltid på minst en serie. Som tex just nu kollar jag på "Sex and the city" varje dag. Och på tisdagar kommer det ut nya avsnitt av "90210", "Gossip Girl" och "How i met your mother". Så jag kan ju håller er lite uppdaterade om ni inte hinner kolla själv menar jag.

Tack för mig just nu!

Testing testing

Funkar det??

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0